ACTUALITAT

NOTICIES

21/09/2022

L’IIB Sant Pau s’adhereix a la commemoració del Dia Mundial de l’Alzheimer

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) va proclamar el 1994 el 21 de setembre Dia Mundial de l’Alzheimer amb l’auspici de la Alzheimer’s Disease International (ADI).

L’Institut d’Investigació Biomèdica Sant Pau (IIB Sant Pau) és un dels centres europeus més destacats en el diagnòstic, tractament i recerca en aquesta malaltia i pioner en la introducció del diagnòstic precoç a través de l’anàlisi del líquid cefaloraquidi dels pacients.

En aquests moments, els professionals de Sant Pau estudien la possibilitat d’obtenir bons resultats en el diagnòstic de l’Alzheimer a través de les proteïnes que es troben en la sang facilitant, encara més, el diagnòstic precoç.

El Grup de Malalties Neurològiques, Neurociència i Salut Mental de l’Institut de Recerca de Sant Pau és referent en l’estudi dels trastorns neurològics, mentals i desenvolupament neurològic. Hi ha diverses línies d’investigació actives que treballen en diferents trastorns com ara l’ictus, les malalties neuromusculars, les neurodegeneratives, l’esquizofrènia, la depressió o dolor crònic.

Alguns grups treballen sobre les bases genètiques de les malalties neurològiques, la identificació de biomarcadors, neuroimatge, mètodes neuroquirúrgics, estimulació cerebral profunda o ciències òmiques, mentre que altres grups treballen en models de dolor, biologia de la sinapsi o neurofarmacologia. En aquesta àrea s’analitzen grans cohorts de població de pacients amb seguiment clínic i es realitzen nombrosos assajos clínics. L’Hospital, a més, compta amb l’única Unitat Alzheimer – Down de tot l’Estat, fet que suposa obrir nous camins en el coneixement de la malaltia.

Dr. Albert Lleó, director del Servei de Neurologia de l’Hospital de Sant Pau, i cap del Grup de Recerca en Neurobiologia de les Demències de l’Institut de Recerca de l’Hospital, explica el moment en el que es troba el diagnòstic, tractament i recerca de l’Alzheimer en el món.

This site is registered on wpml.org as a development site.

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació i realitzar tasques analítiques. Si continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Més informació