ACTUALITAT

NOTICIES

23/02/2023

Una aplicació per millorar la preparació dels pacients quirúrgics rep una ajuda del Programa Impacte, del CIMTI

El projecte PreparatB, liderat per la Dra. Miriam Armora Verdú, investigadora del Grup de recerca en cures infermeres de l’Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau – IIB Sant Pau i cap d’Infermeria de Procés d’Atenció Quirúrgica del mateix hospital, ha estat seleccionat per rebre una ajuda del Programa Impacte que atorga el Centre per a la Integració de la Medicina i les Tecnologies Innovadores (CIMTI).

El projecte, en què també han participat els equips d’infermeria de Sant Pau liderats per Montserrat Serra Blanch i Cecilia Díez García, consisteix en el desenvolupament d’una eina digital de salut el principal objectiu de la qual és apoderar el pacient en la seva autocura durant el procés de preparació quirúrgica per tal de arribar-hi a la seva intervenció amb la màxima seguretat mitjançant l’ús de guies, notificacions i sistemes de verificació. A més, aquesta aplicació ajuda a reduir el nombre de cancel·lacions de procediments quirúrgics per la inadequada preparació dels pacients.

L’eina informàtica ha estat dissenyada per la Dra. Armora com a part de la seva tesi doctoral i provada mitjançant un estudi pilot realitzat a l’hospital.

Ara, gràcies a la col·laboració entre la Unitat de Transferència Tecnològica i Innovació de l’Institut de Recerca Sant Pau i l’hospital, el projecte entrarà en una fase de maduració on es pretén preparar l’eina per integrar-la amb els diferents sistemes d’històries clíniques dels diversos hospitals. A més, es buscarà ampliar la seva usabilitat a altres plataformes –com iOs– i provar-la en un ambient hospitalari real per poder definir l’estratègia de transferència al mercat.

L’ajuda del CIMTI tindrà una durada de 15 mesos en què es rebrà la mentoria especialitzada en àmbits com ara el desenvolupament del pla de negoci, aspectes de regulació, assessoria tecnològica i l’estudi de mercat, entre d’altres.

El Programa Impacte té com a objectiu principal l’acceleració de projectes innovadors en l’àmbit de la salut i social i està especialment orientat a aquells que es troben entre les fases 3 i 5 de desenvolupament.

This site is registered on wpml.org as a development site.

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació i realitzar tasques analítiques. Si continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Més informació