NOTICIES

Una nova eina que utilitza dades genòmiques i clíniques ajuda a predir el risc de trombosi en pacients amb càncer

Els pacients amb càncer tenen un risc elevat de patir un esdeveniment trombòtic que els pot empitjorar el pronòstic i la qualitat de vida. Investigadors del Grup de Recerca en Genòmica de Malalties Complexes de l’Institut de Recerca de l’Hospital Santa Creu i Sant Pau – IIB Sant Pau, liderat pel Dr. José Manuel Soria, i el Servei d’Oncologia Mèdica de l’Hospital General Universitari Gregorio Marañón de Madrid, liderat pel Dr. Andrés Muñoz, en el marc de la Secció de Trombosi i Càncer de la Societat Espanyola d’Oncologia Mèdica (SEOM) han desenvolupat i validat una nova eina o score, anomenada ONCOTHROMB, que per primera vegada combina dades clíniques i genòmics del pacient, que ha mostrat una excel·lent capacitat predictiva del risc de patir esdeveniments tromboembòlics venosos per part de pacients oncològics en tractament ambulatori amb quimioteràpia.

Weiterlesen


Un estudi d’una malaltia minoritària permet identificar el mecanisme que explica l’aparició de tumors de cap i coll en la població general

Un estudi internacional en el qual han participat investigadors de l’Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau – IIB Sant Pau i de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha identificat el mecanisme pel qual els pacients amb anèmia de Fanconi desenvolupen tumors de cap i coll i han pogut comprovar que és el mateix mecanisme que explica per què fumar i beure augmenten el risc d’aquest tipus de càncer en la població general.

Weiterlesen
Un estudi de l’IIB Sant Pau, escollit el millor manuscrit de l’any al Congrés de Cirurgians Neurològics

El comitè científic del Congrés de Cirurgians Neurològics (CNS) ha triat un estudi de l’Institut de Recerca de l’Hospital de Santa Creu i Sant Pau – IIB Sant Pau com a millor manuscrit de l’any 2022 a l’àrea de Cirurgia neurofuncional i estereotàxica. Es tracta d’un estudi publicat a la revista Neurosurgery, els autors principals del qual són Juan Ángel Aibar-Durán, del Servei de Neurocirurgia, i Francisco Javier de Diego, del servei de Psiquiatria d’aquest hospital.

Weiterlesen

Jaume Bacardit, nou gerent de l’Institut de Recerca de Sant Pau

El Patronat de la Fundació Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (IR-Sant Pau) ha aprovat el nomenament del Sr. Jaume Bacardit com nou gerent de l’institut. Compta amb més de 25 anys d’experiència en el sector de la recerca biomèdica internacional i és expert en finances i gestió econòmica. La seva expertesa serà clau per encarar els reptes de l’institut.

WeiterlesenEl Dr. Illana aconsegueix un dels ajuts a investigadors joves de la SEQCML

El Dr. Francisco Illana Cámara, investigador de l’Institut de Recerca Biomèdica Sant Pau (IIB Sant Pau) i adjunt del Servei de Bioquímica del mateix hospital, ha aconseguit un dels quatre ajuts a investigadors joves 2022 que concedeixen de la Societat Espanyola de Medicina de Laboratori (SEQCML) amb el finançament de la Fundación José Luis Castaño-SEQC. Aquest ajut serà per a desenvolupar un mètode de detecció de l’ADN lliure circulant metilat per a la detecció del càncer colorectal.

Weiterlesen


L’IIB Sant Pau aconsegueix 9 places per contractar joves als grups de recerca

L’Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau – IIB Sant Pau ha obtingut 9 places a la convocatòria del Programa INVESTIGO 2022 per a la contractació de persones joves demandants d’ocupació. Aquests ajuts estan destinats a la realització d’activitats de recerca i innovació en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de la Generalitat de Catalunya- AGAUR.

Weiterlesen


El Dr. Juan Fortea, escollit coordinador del Grup d’Estudi de Síndrome de Down i Alzheimer de la ISTAART

Juan Fortea, investigador de l’Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau – IIB Sant Pau i cap de la Unitat de Memòria del Servei de Neurologia del mateix hospital ha estat nomenat coordinador del Grup d’Estudi de Síndrome de Down i Alzheimer de la Societat Internacional per a l’Avanç de la Investigació i el Tractament de l’Alzheimer (ISTAART).

WeiterlesenSasha, la investigadora ucraïnesa que està fent una estada a Sant Pau

L’Institut de Recerca Biomèdica Sant Pau (IIB Sant Pau) ha acollit una investigadora procedent d’Ucraïna mitjançant una crida des de la plataforma #ScienceForUkraine. Aquesta iniciativa sorgeix d’un moviment internacional promogut per científics, acadèmics i estudiants voluntaris per donar suport a la comunitat acadèmica ucraïnesa oferint-los oportunitats d’estades científiques o treballs a nivell internacional.

Weiterlesen


Més recerca a Sant Pau a través del micromecenatge

La Dra. Eugènia Mato i el Dr. Joan Carles Escolà-Gil, ambdós investigadors de l’IIB Sant Pau, lideren un projecte de micromecenatge amb l’objectiu final de generar un model experimental de càncer epitelial de tiroide de mal pronòstic per testar noves estratègies terapèutiques. Tota la recaptació d’aquesta campanya anirà destinada a completar els estudis in vitro en models cel·lulars humans.

En aquest enllaç trobareu el resum del projecte de recerca: https://www.precipita.es/proyecto/colesterol-y-cancer-de-tiroides.html

Col·labora amb el projecte: https://ciencia.precipita.es/tiroides

Weiterlesen


This site is registered on wpml.org as a development site.

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació i realitzar tasques analítiques. Si continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Més informació