INNOVACIó

Presentació

Els hospitals són el lloc ideal per a identificar necessitats no satisfetes i generar idees per la millora de la salut i la pràctica mèdica.

L’Institut de Recerca inclou entre els seus objectius la innovació per tal de proporcionar solucions tecnològiques a aquestes necessitats i garantir l’excel·lència assistencial del nostre hospital. Per això, la Unitat d’Innovació i Transferència es va crear al 2010, amb la finalitat de promoure una cultura innovadora i emprenedora entre els professionals sanitaris de l’hospital i transferir-ne coneixement envers el sector empresarial.

L’objectiu principal de la Unitat d’Innovació i Transferència de l’IIB Sant Pau és fomentar una cultura basada en la cooperació i la innovació oberta en R+D+I, establint un clar enfocament de mercat i facilitant la projecció internacional.

El nostre model d’innovació té com a objectiu facilitar la innovació generada pels professionals de Sant Pau, amb una clara orientació de mercat per millorar la capacitat de translació de l’hospital, reforçar l’excel·lència i contribuir a la seva sostenibilitat econòmica.

La Unitat d’Innovació de l’Institut proporciona la següent cartera de serveis:

  • Gestió de la innovació tecnològica desenvolupada per l’Institut, des de la creació d’idees fins a la transferència al mercat.
  • Facilitar la col·laboració tecnològica entre grups de recerca i la indústria.
  • Suport en el finançament de projectes de desenvolupament tecnològic.
  • Gestió de la propietat intel·lectual i industrial del institut.
  • Suport a la creació de spin-offs i start-ups.
  • Realitzar vigilància tecnològica (VT) per tal de conèixer l’estat de la tècnica i tenir constància de les tendències del mercat. Conèixer tot això permet analitzar, valoritzar i prendre decisions amb un menor risc i poder-nos anticipar als canvis. Algunes de les fonts de VT són:

Butlletins de VT de la Oficina Espanyola de Patents i Marques (OEPM)   

Informes de la BioRegió de Biocat 


Creus que la teva invenció pot arribar a la societat?

Comparteix amb l’equip d’innovació del IR per avaluar la seva capacitat d’arribar al mercat a través del següent enllaç:

innovasantpau
Si no tens accés, demana les dades enviant un correu a innovacio@santpau.cat

 

Personal d’Innovació

La Unitat de Transferència Tecnològica i Innovació té la següent composició:

Miriam Ors Riera
Cap de la Unitat de Transferència de Tecnologia i Innovació i Adjunta a la Direcció de Recerca

mors@santpau.cat

699 099 853

Enginyera industrial de formació, està especialitzada en projectes d'innovació i transferència tecnològica en el camp biomèdic. Així com, en la coordinació del procés d'innovació des de la fase de definició i disseny del producte fins a la sortida al mercat. Fins al moment de la seva incorporació a la Unitat de Transferència i Innovació de l’ Institut de Recerca de  l’ Hospital de Sant Pau-IIB Sant Pau, era la responsable d'Innovació i Transferència tecnològica a  la Fundació Parc Taulí.

Jana Iscla Bosch
Responsable d'Innovació Estratègica

jisca@santpau.cat

682 563 102

Llicenciada en Biotecnologia (UVic, Barcelona) i amb un Màster en Desenvolupament de negoci en la industria de ciències de la vida (CBS, Copenhague), la Jana ha desenvolupat la seva carrera en la combinació de ciència i negoci. Amb més de cinc anys d’experiència laboral entre Dinamarca i Espanya en desenvolupament de negoci en entorns d’innovació, s’embarca a liderar el departament d'innovació estratègica dins de la unitat de transferència Tecnològica i de la Innovació de l’Institut de Recerca de l’Hospital Sant Pau – IIB Sant Pau. El seu rol és el de potenciar la transformació de la recerca puntera de l’institut en asets innovadors per la societat.

Natalia Ichaso Jimenez
Gestora de Transferència i Innovació

nichaso@santpau.cat

682 033 621

Doctora en biologia per la Universitat de Salamanca. Durant la seva estada postdoctoral al Regne Unit a l'Imperial College de Londres i a la Universitat de Cambridge la seva recerca es va centrar en l'estudi de les bases moleculars del càncer, la immunologia i les malalties metabòliques. Després de traslladar-se a Barcelona, va complementar la seva formació amb cursos sobre control de qualitat i propietat intel·lectual i va obtenir un Màster en Lideratge i Gestió de la Ciència i la Innovació a la UPF Barcelona School of Management. L'any 2018 es va incorporar a la Unitat de Transferència i Innovació de l'Institut de Recerca de l'Hospital de Sant Pau - IIB Sant Pau per oferir, promoure i canalitzar les idees d'innovació dels professionals de l'Institut.

Daniel Benitez Gracia
Gestor de Transferència i Innovació

dbenitezg@santpau.cat

679 303 766

Graduat en Enginyeria Biomèdica per la Universitat Politècnica de Catalunya, va ampliar la seva formació d’enginyer de manera transversal amb el Màster en Innovació i Emprenedoria en Enginyeria Biomèdica per la Universitat de Barcelona, la Sorbonne Université de Paris i el European Institute of Innovation & Technology (EIT Health). Durant la seva carrera professional ha contribuït al sector de la salut des de la investigació aplicant tecnologies punteres a la medicina, gestionant projectes innovadors en hospitals, emprenent en salut digital i, recentment,  gestionant projectes d’innovació oberta en salut a una multinacional del sector. S’incorpora a la Unitat de Transferència tecnològica i Innovació de l’Institut de Recerca de l’Hospital de Sant Pau – IIB Sant Pau el juny de 2022, per a enfortir, promoure i recolzar als grups d’investigació en tot el procés innovador: des de l’avaluació del projecte fins a la seva arribada al mercat.

Alba Arroyes Morón
Gestora de Transferència i Innovació Junior

aarroyes@santpau.cat

619 955 440

Graduada en Biotecnologia (menció molecular) per la Universitat de Barcelona al 2020. Posteriorment, durant el 2021, ha realitzat un Postgrau de "Gestió de projectes de recerca pel desenvolupament de nous fàrmacs" el qual ha permès desenvolupar els seus coneixements científics en l'àrea de gestió i de suport de projectes. Actualment per ampliar els seus coneixements de gestió a altres sectors està realitzant un Màster en Direcció i Gestió de Projectes (no oficial) per la IMF Business School.

28 Famílies de Patents de les quals 13 s’han transferit al mercat:

11 En l’àrea de cardiologia –> 3 llicenciades

8 En l’àrea de oncologia –> 4 llicenciades

7 En l’àrea de neurologia –> 4 llicenciades

2 En l’àrea de ginecologia –> 2 llicenciades

 


12 Registres de Propietat Intel·lectual:

– Software
– Marques
– Models d’utilitat
– Escales Clíniques

 


4 Empreses de Base Tecnològica actives:

Glycardial logo Empresa centrada en el desenvolupament d’un nou dispositiu de diagnòstic in vitro per a la isquèmia miocàrdica. La tecnologia es basa en la detecció d’Apo J-Glyc en sang com a biomarcador per al diagnòstic precoç d’isquèmia cardíaca i la predicció de l’evolució del pacient després d’un esdeveniment isquèmic.
Exheus Exheus és una solució que analitza l’expressió gènica mitjançant la Intel·ligència Artificial per determinar què està passant al teu cos en un moment determinat.
ivestatin L’objectiu de Ivestatin Therapeutics és trobar solucions terapèutiques innovadores en la reducció del dany isquèmic i posicionar-se a nivell mundial.
nanoligent La missió és millorar la vida dels pacients dissenyant nous medicaments dirigits selectivament a les cèl·lules afectades per la malaltia. Amb aquest enfocament desenvolupem tractaments més efectius i amb menys efectes adversos que els fàrmacs clàssics.

L’ Institut participa activament, mitjançant aliances estratègiques, en l’ecosistema d’innovació i transferència tecnològica establertes a nivell nacional i internacional. Algunes d’elles són:

CataloniaBIO & HealthTech | Connecting companies Barcelona Health Hub - Asociación tecnológica
ecrin scren
bib EATRIS - European Infrastructure for Translational Medicine - Oficina de Proyectos Internacionales
itemas REDTRANSFER
EGI | ERIC Home - Regic
cimti_logo Hub de Innovación Pediátrica · i4Kids | Innovación | Institut de Recerca SJD
Red de Innovación de Nuevas Tecnologías en Salud Mental (TECSAM) | Innovación | Institut de Recerca SJD ICFO
SECPHO
This site is registered on wpml.org as a development site.

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació i realitzar tasques analítiques. Si continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Més informació